Nieuws
08 oktober 2006 - Ron Smeets

Honderduizend banen in de Telecom industrie op de tocht?

Of het iets te maken heeft met het bericht over de stagnerende groei van de mobiele industrie na volgend jaar is nog maar de vraag.

Feit is wel dat de afgelopen dagen diverse signalen afgegeven werden door onder andere Om Malik en The Guardian over op handen zijnde massa ontslagen in de Telecom industrie.

Om Malik noemt 30.000 ontslagen bij Deutsche Telekom en nog eens tienduizenden bij bedrijven als Alcatel Lucent, Nokia, Siemens en AT&T. Het aanstaande bankroet van de Duitse tak van BenQ Siemens zou dus slechts een voorbode zijn van wat de industrie nog te wachten staat.

het bericht in The Guardian spreekt over ontslagen bij Vodafone (nog niet in 'beeld' bij Om Malik's bronnen). Daar worden, door een reorganisatie van de Engelse, wereldwijd opererende, marketing divisie 200 van de 500 banen geschrapt.Gerelateerde links:
Groei mobiele telefoons stagneert
Winst Samsung omlaag door lagere marges op mobieltjes
Initiatiefnemer easyMobile.com ontslagen
Marges op toestellen worden kleiner
Ontslag steeds vaker per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.