Entertainment
26 augustus 2008 - Ron Smeets

Hond grijpt wereldtitel in Freestyle categorie GSM Werpen

Het is nog net geen Olympische sport maar voor de zekerheid werd het Wereldkampioenschap GSM Werpen dit jaar wel alvast tijdens de Olympische Spelen georganiseerd ;-)

Afgelopen weekend deden tientallen nationale kampioenen een gooi naar de felbegeerde titel van Beste Mobiele Telefoonwerper. Bij de mannen won de Est Timmo Lilium met een afstand van 85 meter en bij de vrouwen was de, eveneens uit Estland afkomstige, Valeria Kadorova, met een worp van 41 meter de nieuwe wereldkampioen. Bij de junioren ging de titel, na een worp van 55 meter, naar de Fin Riku Kankkunen.

Maar, verreweg de meeste opzien baarde dit jaar de winnaar in de Freestyle categorie. Daar ging de perfecte score (6 punten) en dus ook de titel naar een hond genaamd Cara. Het beestje spuugde het toestel slechts 30 centimeter ver maar de jury was zo onder de indruk van haar stijl en originaliteit dat men niet anders kon dan de titel aan deze hond (en haar baasje) te gunnen.Gerelateerde links:
NK Mobielwerpen 2007
WK titel GSM werpen wederom voor een Fin
WK GSM werpen voor de zevende keer in Finland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.