Nieuws
01 september 2011 - Ron Smeets

Homescreens toevoegen in Symbian Belle

Toen Nokia vorige week de eerste Symbian Belle toestellen presenteerde maakte ik kort daarna al een korte eerste indruk van twee toestellen, de Nokia 700 en de 701. Wellicht kunnen jullie je nog herinneren dat tijdens de presentatie gesproken werd over zes homescreens maar de demo toestellen er maar vier hadden. Samen met de Nokia PR man kwamen wij er toen even niet achter waar het verschil lag.

Welnu, inmiddels is het wel duidelijk geworden. Je kunt, zoals eigenlijk wel te verwachten was, zelf homescreens toevoegen. Hieronder staat een geïllustreerde handleiding.

OK, echt veel hebben we daar op dit moment natuurlijk nog niet aan omdat de toestellen voorlopig nog niet in de winkels liggen, maar toch ;-)) In het kort komt het er op neer dat je een homescreen kunt toevoegen via de 'menu' button rechts onder op het display. Daar kun je ook je eigen toegevoegde homescreens eventueel weer verwijderen. De vier standaard geïnstalleerde schermen kun je overigens niet verwijderen.

2%20-%20Klik%20rechter%20icoontje-a 3%20-%20Kies%20optie%20%27Add%20another%20homescreen-a 4%20-%20Homescreen%20toegevoegd-a 5%20-%20Personaliseer%20homescreen-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.