Geruchten
23 juni 2015 - Ron Smeets

Home button verleden tijd op de volgende iPhone? Apple werkt aan een nieuwe display en 'sensor' technologie hiervoor

Nu de iPhone, al een tijdje natuurlijk, ook in een phablet variant met 5.5 inch scherm verkrijgbaar is is de 'loze' ruimte boven en onder het scherm veel vervelender voor iedereen die het toestel ook met één hand wil bedienen dan bij de vorige modellen. De ruimte aan de onderzijde is natuurlijk ook nodig om plaats te maken voor de grote ronde home button die op alle acht generaties van de iPhone een prominente rol speelt.

Het gerucht gaat nu dat Apple bij de volgende iPhone mogelijk afscheid gaat nemen van die knop ten faveure van een zogenaamd force touch display. Dat scherm kan 'voelen' hoeveel kracht er op uitgeoefend wordt en aan de hand daarvan dan bepaalde functies starten of afhandelen.

Er wordt ook gespeculeerd dat de nieuwe iPhone schermen voorzien worden van een geïntegreerde vingerafdruk sensor. Daarvoor moet immers met het verdwijnen van de home-button ook een oplossing bedacht worden. Bronnen uit Taiwan claimen te weten dat Apple daarvoor werkt aan de ontwikkeling van een zogenaamde 'TDDI single chip' oplossing.

Letwel, 'force touch' is een heel andere technologie dan het geflopte 'click touch' van de BlackBerry Storm uit 2009. Daarbij drukte je het scherm echt in tot je een klik hoorde. In de praktijk functioneerde dat echter nauwelijks.

Als dit allemaal klopt, en werkelijkheid wordt, dan zou dat dus ook betekenen dat de iPhone 6S en vooral de 6S Plus een stuk compacter vormgegeven kunnen worden. Vooralsnog wordt echter 2016 genoemd als het jaar waarin we de eerste toestellen met deze nieuwe schermtechnologie kunnen verwachten. In dat geval komen de iPhone 6S en 6S Plus dus een paar maanden te vroeg. Afwachten maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314