Nieuws
28 november 2012 - Ron Smeets

Hollandsnieuwe komt met \'zakelijke abonnementen\'

Hollandsnieuwe, het 'prijsvechter merk' van Vodafone, gaat nu ook zakelijke abonnementen aanbieden. Volgens de provider zijn deze abonnementen met name geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemingen die meer (of volledige) controle willen hebben over hun mobiele uitgaven.

Feitelijk zijn deze abonnementen, qua kosten en tegoeden, gelijk aan de bekende hollandsnieuwe abonnementen voor de 'gewone' consument. Nieuw is wel de optie, speciaal voor kleine ondernemers met enkele pesoneelsleden, om per medewerker een bundel met een bepaalde limiet af te sluiten. 

Mocht de betreffende medewerker zijn bundel 'verbruikt' hebben dan blijft hij nog wel bereikbaar maar kan hij zelf niet meer bellen (of mobiele data gebruiken). De abonnementen van hollandsnieuwe zakelijk bieden de medewerker wel de mogelijkheid om, als hij dat wenst, op eigen kosten zijn bundel op te waarderen. Dit kan via de website van Hollandsnieuwe door middel van het aanschaffen van een extra bundel die via iDeal betaald wordt. De ondernemer ziet, en betaalt, deze kosten dan dus niet op zijn abonnement.

Op zich een prima oplossing voor kleine ondernemingen met enkele personeelsleden. Die kunnen op deze manier er voor zorgen dat hun medewerkers mobiel bereikbaar zijn zonder het risico te lopen dat de kosten daarvoor uit de hand lopen. Verder zijn de 'zakelijke abonnementen' van Holandsnieuwe, zoals gezegd, identiek aan de bestaande abonnementen van de provider.

Het voordeel voor ZZP'ers zie ik niet direct. Die hebben immers geen personeel (anders zijn het geen ZZP'ers meer ;-)) Goedkope abonnementen, met vooraf bepaalde bel-, sms- en datalimieten zijn er voldoende, ook van andere providers en MVNO's. Meer informatie over de (klein)zakelijke abonnementen van Hollandsnieuwe vind je hier.

Mocht de betreffende medewerker zijn bundel 'verbruikt' hebben dan blijft hij nog wel bereikbaar maar kan hij zelf niet meer bellen (of mobiele data gebruiken). De zakelijke abonnementen van vind je hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.