Nieuws
15 maart 2010 - Richard Otto

Hogeschool Utrecht lanceert mobiele website

Als eerste hogeschool in Nederland zet Hogeschool Utrecht het mobiele kanaal in om nieuwe studenten te informeren en interesseren voor de open dag van 27 maart aanstaande. Speciaal voor de open dag heeft Hogeschool Utrecht in samenwerking met One Shoe mobile een mobiele website ontwikkeld: http://m.voorlichting.hu.nl/.

Alle informatie over voorlichtingsactiviteiten van Hogeschool Utrecht, het bekijken van interviews met huidige studenten, de route naar een faculteit plannen: voortaan kan dit allemaal vanaf een mobiele telefoon.

Ramon de Goede, Manager Marketing bij Hogeschool Utrecht, is erg enthousiast over de lancering van de mobiele website: “De ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie en de groei van mobiel internet zijn de afgelopen maanden erg hard gegaan. Mobiele telefoons hebben de lifestyle van de jongeren totaal veranderd. Als hogeschool vinden wij het belangrijk om goed aan te sluiten bij de leefwereld van  jongeren en  hun informatiebehoefte.”.

De mobiele website is op een toegankelijke manier met duidelijke iconen ontworpen. Bij mobiel internet is het gebruikersgemak het belangrijkste aandachtspunt. Vanwege de vele onderwerpen binnen de mobiele website is er een innovatief kruimelpad ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat een gebruiker op een eenvoudige manier naar de vorige pagina kan klikken. Ronald de Groot van One Shoe mobile legt uit: “Vanwege het grote bereik van een mobiele website, ten opzicht van een applicatie, moet je rekening houden met de interfaces van de verschillende mobiele telefoons. Niet elke telefoon heeft namelijk, zoals de iPhone, een eenvoudige terug klik button, daarom hebben we een kruimelpad ontwikkeld dat ervoor zorgt dat elke gebruiker eenvoudig naar de vorige pagina kan gaan”.

Naast de ontwikkeling van een mobiele website zet de hogeschool QR-codes in om de conversie en aandacht voor de de mobiele website te vergroten. De QR-codes zijn gedrukt op posters en in advertenties. Deze codes kunnen met een mobiele telefoon gescand worden en leiden direct naar de mobiele website. De QR-code is  een belangrijk middel om op een eenvoudige manier de link te maken van print naar mobiel internet. One Shoe mobile kan door middel van hun Quick Result database exact achterhalen welk middel de meeste conversie oplevert. “Hierdoor worden onze printuitingen ook  meetbaar gemaakt”, aldus Ramon de Goede.

Volgens Ronald de Groot van One Shoe mobile is de stap van Hogeschool Utrecht naar mobiel internet logisch: “Met name jongeren gebruiken internet op telefoons: van de 15-25 jarigen gebruikt 49 procent internet op zijn of haar telefoon. Dit is een toename van 29 procent ten opzichte van vorig jaar. Van de 25-35 jarigen is dat 37 procent en dit zal in de aankomende jaren alleen maar gaan toenemen. Hogeschool Utrecht zit dus midden in de doelgroep van actieve mobiel internetgebruikers”. Mobiele%20website%20kruimelpad

Hogeschool Utrecht heeft de samenwerking met One Shoe mobile als zeer prettig en meedenkend ervaren: “One Shoe mobile is een zeer professioneel bedrijf dat pioneert in de mobiele markt, zowel vanuit marketingperspectief als technisch perspectief. Ze hebben ons goed geadviseerd in de te nemen stappen en wij zijn erg verheugd met het eindresultaat.”. 

Over de auteur: Richard Otto