Nieuws
11 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

Hoge winstverwachtingen Samsung dankzij succes Galaxy-lijn

Dat de Galaxy-lijn vooral op het gebied van smartphones een groot succes is voor Samsung, is ongetwijfeld niets nieuws voor de meesten. Samsung is hier zo zeker van dat ze verwachten dat de operationale winst in het tweede kwartaal op een recordhoogte zal uitkomen dankzij de sterke verkoopcijfers van smartphones. Dit maakten zij vorige week bekend in een vooruitblik op de kwartaalcijfers.

Ze verwachten een operationale winst van 6,5 tot 6,9 triljoen Koreaanse won (KRW) ten opzichte van 3,75 triljoen KRW een jaar eerder. In euro's zou dit een winst zijn van ongeveer 4,8 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2012 was de kwartaalwinst al op een recordniveau van 5,85 miljard KRW. De crisis in Europa is echter een zorgwekkend puntje voor Samsung, aangezien Europa de belangrijkste afzetmarkt is voor veel Samsung-producten.

Het opvallende aan al deze cijfers is dat de volledige verkoop van de Samsung Galaxy 3 nog niet eens is meegerekend. In het derde kwartaal zal de verkoop van deze smartphone pas echt op volle toeren raken, waardoor analisten een nog grotere winstsprong voorspellen. Ook ten opzichte van de concurrentie doet Samsung het goed. Het heeft Nokia al verslagen op het gebied van de hoeveelheid geproduceerde telefoons en ook blijken ze goed opgewassen tegen de successen van Apple.

Maar tegen het lage consumentenvertrouwen in Europa en de zwakke euro is bijna niemand tegen opgewassen, aangezien alle fabrikanten het lastig hebben. Toch blijft de omzetgroei van smartphones sterk groeien, waardoor al het voorgaande in nevel gehuld wordt. Volgens een woordvoerder van Samsung (bron: Stentor): 'Europa is onze grootste markt voor consumentenelectronica en wij zullen moeten gaan snijden in de kosten als de euro verder in waarde daalt''.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl