Nieuws
28 februari 2006 - Ron Smeets

Hoge mobiele telefoonrekening leidt tot zelfmoord

Een 15-jarige Koreaanse jongen heeft twee weken geleden zelfmoord gepleegd nadat hij zijn mobiele telefoonrekening ontvangen had.

De jongen uit Iksan bleek voor ruim 3400 Euro aan mobiele datakosten te hebben gegenereerd door de spelletjes die hij op zijn mobieltje speelde.

Naar aanleiding van deze tragedie hebben de Koreaanse providers besloten dat ze met nieuwe abonnementsvormen op de markt zullen komen die ervoor moeten zorgen dat de bel- en datakosten voor tieners niet meer dusdanig hoog kunnen oplopen.



Gerelateerde links:
Crazy Frog belazert de boel!
Ruim 3mljn mobiele wanbetalers in Zuid Korea
Telecom uitgaven nog steeds in de lift
Mobiele belkosten dragen bij aan faillisementen?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.