Nieuws
12 maart 2008 - Ron Smeets

Hoeveel mobieltjes heb jij?

Dat is de vraag die we de komende twee weken in onze poll stellen.

Nederland telt al geruime tijd meer mobieltjes dan inwoners en gezien het feit dat je er van uit mag gaan dat vrijwel iedereen jonger dan 7 en ouder dan 80 er geen zal hebben moeten dus heel veel mobiele bellers rondlopen met meer dan 1 toestel.

Inmiddels hebben al zo'n 400 lezers hun stem uitgebracht en daaruit blijkt dat tweederde van onze bezoekers 2 of meer toestellen heeft. Slechts 30% doet het met 1 toestel en 4% zegt er (nog) helemaal geen te hebben.

Zelf heb ik er meer dan 20 thuis liggen, maar dat komt natuurlijk ook door het feit dat ik voor MobileCowboys schrijf. Ik gebruik er momenteel 4, allemaal met een ander nummer / abonnement: een iPhone (dagelijks belgebruik), BlackBerry 8800 (mail), Nokia N82 (foto's) en Treo 750 (zakelijk).Gerelateerde links:
GSM verzadiging nu ook in Duitsland boven de 100%
30 landen met meer GSM abonnees dan inwoners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.