Nieuws
23 augustus 2009 - Ron Smeets

Hoe oud is jouw mobieltje?

De gemiddelde Nederlandse mobiele beller doet zo'n 18 maanden met zijn of haar mobiele telefoon. Daarna wordt het voor de meesten toch echt weer tijd voor een nieuwe ;-)) In België ligt de gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon een stuk hoger, zo rond de 25 maanden. Dat komt natuurlijk vooral doordat de telefoonmarkt bij onze zuiderburen niet gedomineerd wordt door subsidie-verkoop van toestellen in combinatie met abonnementen.

Toch zijn er ook bij ons in Nederland voorbeelden, ik ken er zelf een aantal, van mensen die om diverse redenen maar geen afstand kunnen doen van hun Nokia 6310, Motorola RAZR of Ericsson T68.

Daarom wil ik wel eens weten hoe oud jullie oudste, nog werkende en in gebruik zijnde mobieltje is. De komende weken is dat de vraag in onze poll. Natuurlijk mag je ook een foto van (jezelf en) je oude mobieljte mailen naar redactie at mobilecowboys punt nl. Ik ben benieuwd!

Zelf heb ik nog een werkende Nokia 7110 (foto) en 6310 liggen. Een ex-collega belt nog steeds met zijn Nokia 9110 Communicator uit 1999, maar ik ben ervan overtuigd dat er lezers zijn die daar 'overheen' kunnen ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.