Nieuws
20 april 2011 - Ron Smeets

Hoe 'groen' (of niet) is de iPhone 4 ? (Infographic)

Deze Infographic, er van uitgaande dat de informatie die daarin gegeven wordt ook echt klopt, toont aan hoe 'groen' (of niet dus) de iPhone 4 eigenlijk is.

Ik heb geen vergelijkende cijfers, maar het feit dat een iPhone 45kg CO2 (broeikasgas) produceert, lijkt mij aan de hoge kant. Niet dat het onjuist is want de cijfers zijn mede samengesteld op basis van informatie van Apple zelf. Enfin, mochten er lezers zijn die dit kunen bevestigen, of wellicht cijfers hebben van andere (concurrerende) toestellen, reageer dan maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.