Toestellen
09 juli 2015 - Ron Smeets

Hobbybob alert: Windows 7 op de Asus ZenFone 2 (video) Hobbybob laat in een lange, saaie, 'instructievideo' zien hoe dat gelukt is

Een handige hobbybob is er in geslaagd om Windows 7 op een Asus ZenFone 2 te installeren. Van 'nature' is dat natuurlijk een Android smartphone, maar wel met Intel Inside.

Niet dat je er in de praktijk veel aan zult hebben, maar mocht je willen weten hoe je Windows 7 werkend op deze Asus smartphone kunt installeren, dan moet je onderstaande, bijna acht minuten durende en redelijk saaie, video bekijken en goed in je opnemen. Ow, en natuurlijk ervoor zorgen dat je een Asus ZenFone 2 hebt als je het zelf ook wilt uitproberen ;)

Het is overigens niet bepaald een proces voor leken of de gemiddelde smartphone gebruiker. Er komen nogal wat technische handelingen bij kijken zoals een sloot aan terminal commando's nadat je de bootloader al hebt moeten unlocken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.