Nieuws
19 juni 2015 - Ron Smeets

Hobbybob alert: ontwikkel 'beta' versie van iOS 9 nu al zelf installeren Uitgebreide videohandleiding helpt maar installatie geschiedt uiteraard op eigen risico!

Het duurt nog even voordat iOS 9 breed beschikbaar komt voor iedereen met een iPhone of iPad. Er is wel al een 'beta' ontwikkel versie van het nieuwe besturingssysteem. Daarvoor moet je wel een ontwikkelaar account bij Apple hebben en dat is niet gratis. De fabrikant heeft wel aangekondigd dat er ook een beta testversie voor 'gewone' gebruikers komt maar dat duurt nog even.

Wie niet kan wachten en persé nu al iOS 9 wil proberen kan dat doen door de ontwikkel versie op zijn of haar iPhone en/of iPad te installeren zonder dat je daarvoor een betaald ontwikkel account bij Apple hoeft aan te schaffen.

Letwel, het is een soort van hack dus niet geheel zonder gevaar voor het toestel en de installatie geschiedt dus altijd op eigen risico. Er is wel een uitgebreide videohandleiding die kan helpen. Toch geldt ook hier weer dat hobbybobs die twijfelen er beter aan doen te wachten op de officiele testversie van Apple.

https://youtu.be/ESxpEe_fofE

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.