Toestellen
18 oktober 2015 - Ron Smeets

Hobbybob Alert: Maak je eigen doorzichtige Galaxy Note 5 Werkt ook voor de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus

Een handige hobbybob heeft zijn gloednieuwe Galaxy Note 5 voorzien van een doorzichtige achterzijde. Schijnbaar is dat niet eens zo heel erg moeilijk om te doen aangezien de kleur van de glazen achterzijde niet meer is dan een 'reepje' folie dat aan de binnenzijde van de behuizing 'geplakt' is. Het verwijderen daarvan schijnt kinderlijk eenvoudig te zijn. Nu is de Galaxy Note 5 officieel natuurlijk (nog) niet in Nederland (of Europa) te koop, maar je zou natuurlijk hetzelfde kunnen doen met de Galaxy S6, S6 Edge of de S6 Edge Plus. Dit zijn allemaal toestellen met hetzelfde design.

Er is echter wel een kleine 'maar...' De achterzijde van de nieuwe Galaxy's is op de toestellen gelijmd. Dat betekent dus dat je met een verfstripper, en redelijk wat geduld, aan de slag moet om de lijmlaag los te 'weken' dor het toestel aan de achterzijde te verhitten. Dat is niet geheel zonder risico's. Te heet en er kan andere schade ontstaan. Niet heet genoeg en het glas kan breken wanneer je de lijmlaag los probeert te snijden. Kortom, als je niet precies weet waar je mee bezig bent, of het risico niet wil lopen het toestel andere schade oploopt: niet doen dan! Je mag er sowieso van uitgaan dat de fabrieksgarantie na deze 'modificatie' niet meer geldt.

Enkele foto's van de doorzichtige achterzijde in wording. de folie is duidelijk zichtbaar.

Het eindresultaat ziet er wel grappig uit, alhoewel Samsung de Galaxy Note 5 natuurlijk nooit ontworpen heeft met een doorzichtige achterzijde in het achterhoofd ;)

Hieronder staan nog een video waarin te zien is hoe je de achterzijde van de Galaxy Note 5 (geldt dus ook voor de Galaxy S6 Edge (Plus) met behulp van een verfstripper kunt 'losweken'.

https://youtu.be/EaNJmtWsjME

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.