Wearables
18 februari 2015 - Ron Smeets

Hobbybob Alert: LG G Watch R + schuurpapier = LG Urbane Een geldbesparende tip voor de handige 'smartwatch-doe-het-zelver'

OK, het eindresultaat is niet exact gelijk, maar mocht je alleen vanwege het materiaal van plan zijn je LG G Watch R te vervangen door de stalen Urbane variant dan kan deze doe-het-zelf tip je wellicht wat geld besparen. Ga naar de bouwmarkt. koop een paar velletjes heel fijn schuurpapier en begin maar te schuren. Uiteraard met beleid en de nodige voorzichtigheid want schuurkrassen op het scherm zijn vrijwel onherstelbaar. Daarom is het ook verstandig om de binnenzijde van de ring rondom het scherm (waar de cijfers in gegraveerd zijn) ongemoeid te laten. Dat heeft hobbybob Anthony, van wie deze 'G Watch URbane' is, ook gedaan.

Doe je het goed, dan kan het eindresultaat er zo uit zien als op de foto's hieronder. Zeker als je het lederen bandje ook nog eens vervangt door een metalen variant. Zoals gezegd zijn er ook na het schuren nog enkele duidelijke verschillen met de LG Urbane. De behuizing daarvan is iets dunner en de ring om het display is wat platter.

Ik denk dat ik dit zelf ook maar eens ga proberen met de G Watch R die ik om mijn pols heb. Ik weet niet met welk soort schuurpapier (de korrel) bovenstaand resultaat bereikt is, maar ik begin met de fijnste variant (P2500 of zoiets ;))

Overigens hoef je niet bang te zijn voor roest. De behuizing van de G Watch R is ook van roestvrij staal, maar dan met een zwarte coating... totdat je gaat schuren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.