Wearables
11 juni 2015 - Ron Smeets

Hobbybob alert: LG G Watch R met Android Wear 5.1.1 van de Urbane Doe-het-zelf oplossing om WiFi functie op de G Watch R te activeren

De LG G Watch R heeft zelf ook al de nieuwste Android Wear (5.1.1) update ontvangen, maar daarmee werkt de WiFi functie helaas nog niet. De Koreaanse fabrikant liet eerder al weten dat daarvoor deze zomer een aparte update uitgerold zal worden.

Wie daar niet op wil wachten en een beetje weet waar hij of zij mee bezig is, technisch gezien, zou ertoe kunnen besluiten om de deze week 'gekraakte' Android Wear ROM van de luxere LG Watch Urbane op de G Watch R te installeren. Het schijnt dat de WiFi functie dan ook al op dat toestel werkt. En als je de G Watch R dan ook nog even opschuurt zoals deze hobbybob dat deed, dan lijkt hij helemaal op de Urbane, maar dit terzijde.

De Android Wear ROM van de Urbane is als download beschikbaar via het forum van XDA. Letwel! Het rooten (root access is nodig) en installeren gebeurt zoals altijd op eigen risico en is zeker niet iets wat je zomaar even doet. Hieronder een overzicht van de stappen die uitgevoerd moeten worden om de Urbane ROM op de G Watch R aan de praat te krijgen. Wanneer dat je al een beetje als hocus-pocus of abracadabra in de oren klinkt dan kun je er beter niet aan beginnen.

1. unlock your bootloader
2. Flash the latest TWRP custom recovery image.
3. Nandroid backup your current install
4. Wipe your cache & dalvik-cache
5. Reboot to bootloader
6. fastboot flash system system.img
7. fastboot flash boot boot.img
8. fastboot reboot

Duidelijk? Zoniet, of bij twijfel: Wacht dan netjes op de officiële LG update.

Download Link (XDA)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.