Toestellen
04 oktober 2016 - Ron Smeets

Hobbybob Alert: Een beetje slijpen en schaven aan de iPhone 7 (video) Niet iets om zelf te proberen en of het toestel echt zoveel mooier wordt?

Met de komst van de iPhone 7 heeft Apple voor het eerst sinds het bestaan van haar slimme telefoon voor de derde keer op rij gekozen voor nagenoeg hetzelfde design.

Voor een handige hobbybob, PeripateticPandas genaamd, reden om het ontwerp van zijn nieuwe iPhone 7 zelf maar even onder handen te nemen. Met het nodige slijp-, schuur- en polijstwerk liet hij het design van de iPhone 5(S) herleven. Daarvoor gebruikte hij overigens wel behoorlijk professionele apparatuur om de zijkanten van zijn iPhone 7 af te vlakken. Ofwel, dit is niet iets dat je zelf zomaar even nadoet.

Of het mooi is? Dat moet iedereen zelf maar bepalen. Kwestie van smaak, toch? Doordat er letterlijk reepjes aluminium van alle zijkanten van het toestel afgeschaafd zijn steken de knoppen iets verder uit. De geschuurde en gepolijste behuizing geven het toestel wel een ietwat robuuster, of industrieel, uiterlijk.

Hieronder staat de video waarin het 'redesign proces' verkort weergegeven wordt. Enjoy!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.