Toestellen
12 november 2015 - Ron Smeets

Hobbybob alert: Android Marshmallow op de Nexus S Voor de handige doe-het-zelver die nog in het bezit is van de Nexus S uit 2011

De Nexus S, uit 2011, staat niet op de officiele lijst met Nexus toestellen die een Android Marshmallow update mogen verwachten. Een hobbybob is er echter in geslaagd om een redelijk stabiele versie van het nieuwe Android OS op deze antieke Nexus te installeren.

Dmitry Grinberg heeft daar wel heel wat werk aan gehad en het is dus zeker ook niet iets om zomaar zelf even te proberen als je niet al te tech-savvy bent of precies weet waar je mee bezig bent. Al vermoed ik dat er niet al te veel Nexus S exemplaren meer in omloop zijn die actief, als dagelijks toestel, gebruikt worden. Heb je er nog eentje ergens in de kast liggen en wil je het eens proberen, dan kun je hier de linkjes naar de software downloads vinden. Compleet met een beschrijving van alle tweaks en hacks die Dmitry heeft moeten uitvoeren om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.