Accessoires
29 december 2006 - Ron Smeets

HIV thuis test

De vergelijking met zwangerchapstesters die je bij de drogist koopt gaat nog wat ver, maar in Engeland is sinds kort de eerste HIV test kit voor thuisgebruik verkrijgbaar.

Als je wilt weten of je HIV positief bent, dan kun je voor een kleine 40 euro een speekselmonster naar het lab van Dr. Thom opsturen. Is de uitslag negatief, positief voor de persoon in kwestie dus, dan krijg je de uitslag per mail binnen. En dan maar hopen dat je mail niet door een spamfilter van je provider geblocked wordt.

Overigens adviseert de doctor wel om naast een thuistest ook nog een officiele HIV test te laten doen om helemaal zeker te zijn. Uhhm, wat heb je dan aan deze test, behalve dat je Dr. Thom sponsort?Gerelateerde links:
Veiling gesigneerde Nokia 8800 Sirocco voor AIDS fonds
Bono en Oprah onthullen de 'Project Red' Nano
Rode RAZR voor Bono's Product Red organisatie
Rode SLVR geintroduceerd
Mobiel collecteren steeds populairder
Vodacom Prepay helpt in strijd tegen AIDS
Het mobiele leven in Afrika
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.