Accessoires
26 april 2006 - Ron Smeets

Hittezoekende alarmtelefoon met SMS functie

Wow, dat klinkt leuk en bijzonder 'high tech'. En dat is het eigenlijk ook wel.

Korea Telecom heeft deze week een nieuwe 'vaste lijn' telefoontoestel geintroduceerd die wat meer functies heeft dan een normaal huis-tuin-en-keuken model.

De telefoon, "Ann Eye" gedoopt, heeft namelijk een ingebouwde warmtesensor die gebruikt kan worden als inbraak alarm. Eenmaal geactiveerd zal het toestel, bij het detecteren van de lichaamswarmte van eventuele inbrekers, de eigenaar van het huis waarschuwen door een SMS te sturen naar diens mobieltje.

De sensor werkt in een straal van 10 meter om het toestel wat ruim voldoende is voor de gemiddelde huis- of slaapkamer. De Ann Eye kost zo'n 100 Euro en is vanaf volgende week in Korea te koop.

Volgens de directeur van Korea Telecom, Yoon Min-ho biedt de 'alarmtelefoon' een uitstekend alternatief voor de dure alarmsystemen en -abonnementen van beveiligingsbedrijven.Gerelateerde links:
Tsunami waarschuwings site en SMS service
GSM belt 112: Dieven gearresteerd
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
SMSje naar de politie, dieven ingerekend
Domme dief steelt smartphone van smart guys
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.