Accessoires
28 december 2006 - Ron Smeets

Hitachi's VGA+ display voor GSM's

De resolutie van GSM displays bepaalt voor een groot deel het gebruiksgemak en de beleving van alle functies van Smart- en Multimedia phones.

De meeste modellen moeten het doen met een 320x240 pixel display, sommige toestellen halen dat nog niet en blijven steken bij 220x176 en slechts een enkeling is al van VGA resolutie (640x480) voorzien.

Hitachi heeft nu een display voor GSM's uitgebracht dat nog iets verder gaat dan VGA, zeg maar VGA+. Het schermpje van 2.9inch (7.2cm) heeft een resolutie van 800x480 pixels. Eindelijk een display voor je Smart- of Multimedia phone waarmee je echt kunt navigeren, internetten of TV kijken dus.

Behalve de VGA+ resolutie heeft het Hitachi display ook een contrast ratio van 400:1, 250cd/m2 lichtopbrengst en een kijkhoek van 170 graden.

Hopelijk gaat Hitachi ook de accus leveren voor toestellen die dit display inbouwen ;-)Gerelateerde links:
Samsung heeft nu het platste TFT display
Sharp WS003 niet voor kleine handjes
HD TV op een mobieltje
Sharp introduceert eerste GSM met VGA scherm
Sharp en Vodafone met ultra-high resolutie scherm
PDA met 8.5cm scherm van Sharp
Lang leven batterij cruciaal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.