Toestellen
29 januari 2008 - Ron Smeets

Hitachi W61H heeft een WQVGA én E-Ink display

Dit toestel zal naar alle waarschijnlijkheid nooit buiten Japan verkrijgbaar zijn, maar in de specs van de Hitachi W61H is onder andere plaats voor een 2.8 inch WQVGA (240x400) én een 2.7 inch E-Ink display (foto onder).

Dit toont nog maar weer eens aan hoe populair het lezen van kranten, boeken en andere informatie die doorgaans vooral in print-vorm verschijnen in Japan is.

Andere specificaties die opvallen zijn een 2MP camera, een ingebouwde, niet verwisselbare, 2GB microSD kaart en 1-Seg multimedia support.

De afmetingen zijn, geheel volgens Japanse traditie behoorlijk; 107x51x16.9mm (hxbxd) en 137 gram. De accu gaat 250 belminuten mee. Hij komt eind maart op de Japanse markt, via KDDI, uit.Gerelateerde links:
Hitachi's VGA+ display voor GSM's
KDDI mobieltjes op Barcamp
De e-ink tablet van iRex
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.