Nieuws
03 maart 2015 - Ron Smeets

Hiroki Totoki: "Sony Mobile wordt niet verkocht" Eindbaas van Sony's mobiele tak maakt einde aan verkoop geruchten

Toen de CEO van Sony, Kazuo Hirai, enkele weken geleden aangaf dat het bedrijf, in de zoektocht naar een oplossing om de verlies leidende mobiele tak weer winstgevend te maken, serieus nadacht over een eventuele nieuwe samenwerking en zelfs verkoop was dat natuurlijk nieuws. Een CEO roept immers niet zomaar iets en dus schoten de berichten dat Sony Mobile, net als de Vaio afdeling, mogelijk afgestoten zou worden als paddestoelen uit de grond.

Welnu, vandaag heeft de eindbaas van Sony Mobile, Hiroki Totoki, tegenover de Franse krant Le Figaro stellig verklaard dat Sony Mobile niet te koop staat. Die geruchten kunnen, voorlopig althans, dus even de prullenbak in.

Totoki erkende wel dat er het een en ander moet gebeuren om het zinkende Sony Mobile weer vlot te trekken. Daarbij sprak hij onder ander over de productportfolio. Die is te divers en moet heroverwogen worden. Dat zou kunnen doelen op minder toestellen en de keuze om de pijlen te richten op een (of twee) segmenten in plaats van het hele gamma, van instap tot high end.

Maar in mijn ogen de belangrijkste mededeling was toch wel de bevestiging dat Sony de frequentie van nieuwe productlanceringen moet verlagen. Ofwel, niet meer elke zes maanden een nieuwe Xperia Z(N) lanceren maar gewoon elke twaalf maanden. Totoki benadrukte die beslissing met de opmerking dat we tegenwoordig langer met onze toestellen doen dan vroeger.

Ik schreef eind januari al eens een uitgebreid artikel waarin ik uitlegde waarom ik vond dat Sony de frequentie waarmee het tot nu toe nieuwe Xperia Z modellen uitpoepte moest verlagen. Geen dank, Sony ;)))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.