Nieuws
27 september 2005 - Ron Smeets

Hip Hop songwriter in de Ringtone business

Stel je voor je hebt je sporen verdiend in de Hip Hop scene als songwriter, producer en musicus met hits voor onder anderen Lil Kim, Beyonce, 50 Cent, Xzibit, Mariah Carey en Toni Braxton.

Dan is de stap naar het componeren van Ringtones voor een van de grootste mobiele content providers natuurlijk een logische volgende uitdaging, of niet?

Scott Storch denkt er althans wel zo over en heeft nu dus een deal gesloten met provider 9 Squared Inc. voor het componeren van een aantal hip hop ringtones.

Dit mag op z'n minst een opmerkelijke stap genoemd worden voor iemand van Scott's caliber in de muziekbusiness, maar het feit dat ook ringtones tegenwoordig miljoenen kunnen opleveren (Crazy Frog!) maakt het een stuk begrijpelijker.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.