Entertainment
25 augustus 2006 - Ron Smeets

Hilton hackt Lohan's voicemail met spoofcard

Het is alweer een tijdje geleden dat wij over 'Spoofcard' schreven, een service waarmee je de caller ID van je mobieltje kunt veranderen. Leuk, maar als het domste blondje dat onze wereld momenteel rijk is het voor elkaar krijgt om het systeem te kraken, dan is er toch iets goed mis.

Wat blijkt: Paris Hilton heeft Spoofcard gebruikt om de voicemail van Lindsay Lohan af te luisteren. Schijnbaar was dat mogelijk doordat ze, met behulp van Spoofcard, op haar GSM de caller ID van die van Lohan installeerde en vervolgens diens voicemail kon beluisteren.

Als reactie op de hack-actie van Hilton heeft Spoofcard haar 'spoof overeenkomst' ontbonden. Bovendien heeft men actie ondernomen om te voorkomen dat nog meer 'slimmerikken' misbruik kunnen maken van de Spoof-service.Gerelateerde links:
Paris Hilton showed haar nieuwe Sidekick
Hilton's hacker 11 maanden vast
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.