Nieuws
25 januari 2006 - Ron Smeets

High Speed UMTS card van Vodafone op komst

Vodafone gaat binnenkort de ge-upgrade versie van haar UMTS PC-datacard in Europa op de markt zetten. De card zal geschikt zijn voor gebruik in zogenaamde HSDPA ofwel de UMTS Turbo voor 3G netwerken.

Hiermee kunnen Vodafone klanten die met hun laptop via het mobiele 3G netwerk gaan internetten snelheden halen die voor velen niet meer onder doen voor hetgeen ze op hun werkplek of thuis hebben 'liggen'. Volgens Vodafone zal de download snelheid uitkomen op maximaal 1.8Mbit/sec met een upload 'capaciteit' van 384Kbit/sec. Al met al een factor 5 sneller dan de huidige UMTS datasnelheden.

Eerder meldden wij al over de lancering van het HSDPA netwerk in Oostenrijk, maar volgens diverse bronnen is Vodafone inmiddels op het punt om de technologie ook in andere Europese landen uit te rollen.Gerelateerde links:
Succesvolle HSDPA test van T-Mobile
Nokia HSDPA technologie naar Nederland
Mobiel internetten met 3.6Mbit per seconde
Ook Vodafone kiest voor UMTS Turbo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.