Geruchten
15 mei 2009 - Ron Smeets

High-end Nokia met capacitive touchscreen op komst?

Als we dit Taiwanese gerucht mogen geloven dan komt Nokia in de tweede helft van dit jaar met een high-end touchscreen smartphone op de markt die uitgerust zal zijn met een zogenaamd capacitive touchscreen. Dezelfde technologie die ook gebruikt wordt bij de iPhone en G1.

De Taiwanese bron laat nog in het midden of die nieuwe Nokia ook multi-touch zal ondersteunen.

Het display dat de Finnen gaan gebruiken wordt geproduceerd door Synaptics. Zij leveren onder andere ook aan Samsung, HTC en RIM. We zullen zien. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.