Nieuws
13 mei 2008 - Ron Smeets

High-end Nokia Camphones nu met Samsung CMOS chips

Samsung heeft een deal gesloten Nokia voor de levering van 5 megapixel CMOS camera sensoren aan de Finse toestel fabrikant.

Tot nu toe kocht Nokia deze high-end onderdelen voornamelijk bij OmniVision en Aptina terwijl de goedkopere (0.3 tot 3.2 megapixel) chips afkomstig waren van STMicroelectronics en OmniVision.

Deze deal kan een aanzienlijke versterking betekenen voor Samsung's marktpositie in het high end camphone segment. De Koreanen gebruiken de 5 megapixel chips natuurlijk ook in haar eigen high-end camphones.

STMicroelectronics was ook in de race voor de betreffende deal met Nokia maar heeft deze strijd dus verloren van Samsung.

Bron: DigiTimesGerelateerde links:
Nokia N95 (8GB) is de populairste 5 megapixel camphone
10MP Samsung camphone duikt op in Korea
Nieuwe iPod’s met Samsung MP3 chips
8MP camphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.