Nieuws
04 november 2014 - Ron Smeets

Hier is hij dan; de nieuwe Mobile Cowboys! Compleet vernieuwd en geoptimaliseerd voor mobiele toestellen

Na ruim twee en een half jaar is de tijd rijp voor een nieuwe, vijfde, versie van Mobile Cowboys en het is dan ook met gepaste trots dat ik de nieuwe site aan jullie kan presenteren. Mobile Cowboys 5.0 staat nu dus online!

De afgelopen twee jaar is door Freshheads gewerkt aan een compleet nieuwe vormgeving en CMS. Het resultaat staat nu dus voor jullie. De afgelopen maanden zijn onze zusjes van Dutch CowboysCarrepublicStyle Cowboys en Travel Valley al overgestapt op het nieuwe design. Het zal jullie ongetwijfeld opvallen dat de sites uit ons netwerk nu allemaal een vergelijkbare vormgeving hebben. En dat is een bewuste keuze.

Een van de meest gehoorde wensen van bezoekers was ongetwijfeld het feit dat de 'oude' Mobile Cowboys niet altijd even optimaal weergegeven werd op mobiele toestellen. De nieuwe site is volledig responsive en dus geoptimaliseerd voor alle denkbare devices. Nu 50 procent van onze gebruikers via smartphone en tablets komt is dit een noodzakelijke stap. Het platform maakt het ook mogelijk om cross-site te publiceren omdat het wordt gevoed vanuit één centrale omgeving. Het is vanaf nu mogelijk om artikelen te plaatsen op andere titels zonder dat er sprake is van duplicate content.

Hieronder enkele screenshots van oudere edities van Mobile Cowboys. Onder het mom van 'Herinnert u zich deze NOG... nog... og... g' ;)

Pak je smartphone of tablet, kantel je device en zie hoe de content wordt geoptimaliseerd of ga naar je desktop en zet hem full screen. Altijd zal worden gekozen voor de mooiste en meest geschikte lay-out. Wij zijn er trots op. Het nieuwe platform is opgebouwd uit losse modules waardoor ook nog niet-bestaande modules eenvoudig kunnen worden geïntegreerd. Nog meer dan ooit zal de focus komen te liggen op onze content.

Uiteraard hoor en lees ik graag jullie mening over- en bevindingen met - de nieuwe Mobile Cowboys. De komende dagen wordt her en der nog wat werk verricht aan diverse artikelen zodat ze beter weergegeven worden in de nieuwe vormgeving. Ow, en mocht je de 'oude' Mobile Cowboys App nog gebruiken op je smartphone of tablet? Die is met de komst van de nieuwe responsive site nu dus overbodig en over niet al te lange tijd zal de feed naar die App ook niet meer functioneren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.