Entertainment
08 juni 2006 - Ron Smeets

Hetze tegen SideKick dief

OK, ze had haar SideKick zelf in een Taxi achtergelaten dus je kunt ook zeggen: eigen schuld, maar de actie die deze teleurgestelde SideKick eigenaar momenteel in gang gezet heeft om de oneerlijke vinder te kijk te zetten is bepaald niet onaardig (of eigenlijk juist wel, voor de vinder).

Het verhaal is als volgt. Nadat ze haar SK in een Taxi vergeten was heeft ze een vriend een SMSje laten sturen naar het toestel om aan de vinder te vragen hem terug te bezorgen (tegen een beloning).

Toen ze een dag later nog niets gehoord had deed ze wat velen zouden doen: wonden likken en een nieuwe kopen. Echter, bij het opnieuw activeren van haar nieuwe SIM-kaart en bestaande SideKick abonnement kwam ze via de Backup-Service van T-Mobile achter de naam en MySpace account (plus inloggegevens) van de nieuwe eigenaresse.

Nadat ze nogmaals probeerde om contact te leggen met de oneerlijke vinder en die haar per SMS en IM afblafte en beledigde besloot de gedupeerde eigenaar maar om een hetze te beginnen tegen de nieuwe eigenaar om er zelf tenminste ook nog wat plezier aan te beleven. Zo staan nu onder andere foto's online van de vindster.

Wel cool dat dat zomaar kan in de VS. Boontje komt om zijn loontje gaat daar nog wel op. Hier zou je direct een tik op je vingers krijgen van jan en alleman,Gerelateerde links:
Camphone dief zet zichzelf te kijk
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Het verhaal van de vergeten GSM
Hilton's hacker 11 maanden vast

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.