Nieuws
14 december 2012 - Ron Smeets

Het succes van Apps: Meer dan 81 miljard downloads

Een smartphone gebruiken zonder Apps is tegenwoordig schier ondenkbaar. ABI Research heeft berekend dat er sinds de start van de eerste App Stores (zoals die van Apple, Google, Windows en BlackBerry) wereldwijd al meer dan 81 miljard apps gedownload zijn.

Van al die miljarden Apps is 89% gedownload (en/of gekocht) via de zogenaamde 'native' App Stores van de smartphone OS'en die op de verschillende smartphones aanwezig zijn.

De overige 11%, toch nog altijd zo'n 8.9 miljard apps, was afkomstig van andere applicatie winkels zoals Cydia en dergelijke. Voor onderzoek verzamelde ABI Research de gegevens van App Stores vana het prille begin tot en met september van dit jaar (2012). 

Bron (betaald onderzoek), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.