Social Media
01 november 2016 - Ron Smeets

Het snelst leeglopende Twitter account van 2017 is nu al bekend Op 20 januari wisselen @POTUS, en alle andere presidentiële social media accounts, van eigenaar

Ongeacht of je nu vindt dat Obama het goed of slecht gedaan heeft, of dat hij het leeuwendeel van zijn ambtstermijn vleugellam was door tegenwerking van de Republikeinse meerderheid in de Senaat, hij is wel de eerste president uit het Social Media tijdperk.

Wanneer Obama, 20 januari a.s., het stokje officieel overdraagt aan zijn opvolger, of opvolgster, dan erft de nieuwe president meteen ook alle social media accounts. Ok, dat is misschien niet zo spannend als de Air Force One, of 'Nuclear Football', maar het hoort er wel bij.

Zoals de zaken er nu voor staan zijn zowel Hillary als Trump bepaald niet populair. De een misschien nog iets minder dan de ander, maar veel Amerikanen willen eigenlijk geen van beiden het Witte Huis zien betrekken.

De vraag rijst dan natuurlijk ook wat de miljoenen Social Media volgers van Obama gaan doen. Zijn presidentiële Twitter account, @POTUS, telt alleen al meer dan 11 miljoen volgers. Welnu, ik denk dat we nu dus wel al weten wat het snelst leeglopende Twitter account van 2017 gaat worden, toch? De vraag is alleen nog hoe snel die 11 miljoen volgers afhaken. Als Trump wint zal dat sneller gaan dan het verdwijnen van een taart op een WeightWatchers bijeenkomst. Wint Hillary, dan blijven er misschien nog wel een paar (miljoen) hangen ;) En hetzelfde scenario zal de andere presidentiële social media accounts ook wel ten deel vallen.

Obama fans hoeven overigens niet te vrezen dat ze zijn 30.000 tweets van de afgelopen jaren niet meer kunnen lezen, liken of retweeten. Er is namelijk een apart account opgetuigd, @POTUS44, waarin die allemaal bewaard zullen blijven. Dat geldt overigens ook voor alle andere aan het witte huis (en stafleden) gerelateerde Twitter accounts zoals @FLOTUS (van Michelle Obama), @VP, @WhiteHouse etc. Dezelfde procedure wordt ook gevolgd voor Facebook, Instagram, YouTube en dergelijke. De bestaande accounts krijgen een '44' archief. Hoogstwaarschijnlijk ook met meer volgers en 'likes' dan die van Trump of Hillary ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.