Nieuws
14 december 2018 - Luc Meijs

Het personaliseren van je kerstverlichting was nog nooit zo innovatief Twinkly: de nieuwe standaard voor smart kerstverlichting

Smart home, een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Van slimme speakers en slimme deurbellen tot een slimme thermostaat, er komen steeds meer producten om je woning zo smart mogelijk in te richten. Vaak kun je deze via een app op je smartphone bedienen. We zullen er in de toekomst niet aan ontkomen om steeds meer gebruik te maken van smart producten in combinatie met AI of spraakgestuurde technologie. Dit jaar is de smart trend ook overgewaaid naar het kerstseizoen, Twinkly is de laatste nieuwe toevoeging aan je smart home speciaal voor de kerst.

Van idee tot in je kerstboom
 
Het begon als een idee op Kickstarter dat het financiële doel maar net haalde, toch is Twinkly inmiddels een realiteit. Het duurde even in Nederland maar langzamerhand is Twinkly met zijn smartphone app een razend populair kerstgadget. Maar wat is dan het verschil met traditionele kerstverlichting zul je je afvragen, moet ik mijn oude nog prima functionerende kerstboomverlichting hiervoor weggooien? Antwoord is nee, maar als je eenmaal met je smartphone en Twinklyboom aan de slag bent geweest wil je niet meer anders.
 

Om te beginnen is Twinkly opgebouwd rond ledlampjes, dit is een stuk zuiniger en veiliger dan de ouderwetse kerstboomverlichting. De leds kunnen in een volledig RBG/RBW spectrum worden ingesteld om zo met de app je eigen smaak te realiseren, van ouderwets gezellig warm wit tot hippe nieuwe kleuren waar je eerder een heel nieuw lichtsnoer voor moest aanschaffen. Geen gedoe meer met verschillende connectoren of stekkers want Twinkly is universeel toepasbaar voor elk stopcontact en koppelbaar/verlengbaar met andere Twinkly producten. Zo kun je met behulp van een enkel mobieltje grotere projecten synchroon of individueel van elkaar verlichten en/of bedienen. Het decoreren van je kerstboom met kerstverlichting met app gaat op dezelfde manier als de ouderwetse verlichting echter met een kleine slimme twist.
 
Smart kerstboom
 
Bij een standaard Twinkly set wordt een QR code geleverd zodat je de app snel en makkelijk kunt vinden en downloaden op je smartphone. De app staat in de Apple App Store zowel als de Google Play Store. Vanuit deze app kun je rechtstreeks via wifi contact maken met de Twinkly verlichting of deze koppelen aan je thuisnetwerk. De volgende stap is het scannen van je kerstboom met daarin de Twinkly verlichting, de app is zo gemaakt dat deze precies kan detecteren waar de leds in je kerstboom zitten. Als de scan eenmaal klaar is heb je als het ware een ‘’kaart’’ van je kerstboomverlichting. Met deze kaart kun je een aantal voorgeprogrammeerde lichteffecten instellen of je creatieve geest de vrije loop te laten gaan en zelf een uniek design ontwikkelen in de kleuren/patronen die jij wenst. Elke individuele led is aanpasbaar in kleur, intensiteit en snelheid van flikkeren. De Twinkly verlichting kan zelfs aangesloten worden op je Google Assistant, hiermee kun je vanuit elk Google Smart Home Device je verlichting aansturen. Voor de muziekfans is er ook nog de mogelijkheid om de verlichting te synchroniseren met je favoriete nummers. Hierdoor zijn de mogelijkheden met Twinkly eindeloos. Hoewel: skypen met je kerstboom, dat kan (nog) niet..
 

Voor de volledige uitleg en stappenplan voor het installeren van je Twinkly kun je de onderstaande link volgen
 
https://www.youtube.com/channel/UC9mHLA5RjQWrBQT4EHpbvwg/videos