Nieuws
30 augustus 2006 - Ron Smeets

Het land van de mobieltjes

Henk de Hooge schrijft op BlogXXL: Ik zit al enkele dagen in Finland, het land van Nokia. De taxichauffeur heeft hier twee toestellen op zijn dashboard liggen, heeft er een in een handsfree kit zitten en blijkt bij het uitstappen ook nog een mobieltje aan z'n riem te hebben hangen. Waarom, I don't know, hij gaat het me ook niet vertellen want Finnen zijn zwijgzaam.

Ik vraag me af of iedere Fin dat heeft? Bij het inchecken liggen er wederom meerdere telefoontoestellen achter de balie. Het gaat me echter te ver om dit toe te wijzen aan het hoge Nokia gehalte en hun onlangs geopende Flagship store hier in Helsinki. Feit is wel dat ik nog geen Sony Ericsson heb kunnen ontdekken.

Op enkele meters van het hotel is een Finse "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" promoshop. Op de toonbank liggen houten telefoons, ik geloof dat ik het langzaam ga begrijpen.Gerelateerde links:
WK titel GSM werpen wederom voor een Fin
30 landen met meer GSM abonnees dan inwoners
Bijna alle Finnen aan de GSM
Finnen willen betalen voor mobiele TV
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.