Toestellen
11 november 2005 - Ron Smeets

Het is geel en... je kunt er mee bellen

Wat precies de achterliggende gedachte van NTT DoCoMo was om een Smartphone te ontwerpen die meer weg heeft van een banaan dan de bekende classic van Nokia, de 8110 zal wellicht nooit helemaal duidelijk worden. Een ding is echter zeker; de D902i is geel, maar dan ook echt geel!

Kijken we even niet naar de kleur en, toegegeven, dat is moeilijk, dan zien we wel een bijzonder intelligent toestel. Voorzien van een 6,5 cm QVGA scherm, 4 MP cam en MP3 player is deze slider een stuk volwassener dan dat ie er uit ziet.

Voor wie echt niet kan leven met deze gele slider heeft DoCoMo ook nog twee minder fel gekleurde versies geintroduceerd, beiden met ongeveer dezelfde specs maar in zogenaamde clamshell uitvoering. De F902i heeft exact dezelfde specs, terwijl de N902i een iets kleiner scherm heeft.

Het zou mij overigens niets verbazen als over enkele weken blijkt dat de knalgele D902i geadopteerd wordt door de Gouden Gids, of niet Henk?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.