Nieuws
30 september 2006 - Redactie MobileCowboys

Het einde van de lucratieve Ringtone handel?

Is dit het begin van het einde van de Jamba’s in deze industrie? 24access Solutions heeft nieuwe software aangekondigd die gebruikers in staat stelt om met hun mobiele telefoon toegang te hebben tot hun MP3-collectie, foto album en video filmpjes die thuis op hun PC staan. En als aan deze PC een TV-kaart is verbonden is het bovendien mogelijk om op de mobiel TV te kijken via het UMTS-netwerk.

De oplossing is heel simpel. Mobile Media Center is een software tool die geïnstalleerd dient te worden op de PC thuis die verbonden dient te zijn met het internet. Gebruikers hebben dan toegang tot hun eigen content overal en altijd met hun eigen mobiele telefoon. Mobiele telefoons zoals Nokia, Samsung en Sony Ericsson met Realplayer, een MP3 player of een 3GP player worden ondersteund, alsmede vrijwel iedere mobiele operator.

Foto’s, video- and muziekbestanden kunnen zowel gestreamed als gedownload worden vanaf de PC naar de mobiele telefoon, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om elke willekeurige MP3 op je PC in te stellen als ringtone. En omdat de mobiele telefoon in de eerste plaats is bedoeld om te communiceren, kunnen alle bestanden eenvoudig naar elk willekeurig e-mail adres worden gestuurd. Samenvattend, Mobile Media Center transformeert de mobiele telefoon in een soort afstandsbediening voor de PC, die gebruikers in staat stelt om TV te kijken, te luisteren naar hun MP3 collectie of om hun foto album te delen met vrienden en familie op ieder gewenst moment.

24access Solutions positioneert zichzelf als een soort tussenschakel die ervoor zorgt dat consumenten niet twee keer hoeven te betalen voor content die ze al bezitten. 24access zal binnenkort een aantal partnerships aankondigen met telecom carriers en mobiele operators in Europa. Mobile Media Center is momenteel beschikbaar op de populaire downloadportal Handango met een gratis en een commerciële versie.Gerelateerde links:
Gratis Britney ringtones
Gratis ringtones kosten miljoenen
Luide telefoongesprekken en ringtones zorgen voor ergernis
Ringtoneboeren stellen zich aan
Wat levert een ringtone op?
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl