Toestellen
23 november 2012 - Ron Smeets

Het design van de Nokia Lumia 920 (video)

Ik heb de afgelopen weken al enkele keren mijn mening gegeven over het design van de Nokia Lumia 920, en dan met name over de relatief dikke behuizing en het grote gewicht van het toestel. Intussen heb ik het toestel zelf een paar keer in mijn handen gehad en ik blijf erbij dat ik de Lumia 920 de minst mooie vind van de drie high end Windows Phone 8 toestellen die tot nu toe gepresenteerd zijn.

Natuurlijk is dit een kwestie van smaak. Wanneer je onderstaande video bekijkt waarin Marko Ahtisaari ruim drie minuten vertelt over het design van de Lumia 920 dan moet ik ook eerlijk toegeven dat het toestel toch wel wat unieke design features heeft. 

De keramische knoppen (en camera behuizing), de manier waarop het scherm in het toestel verwerkt is en de degelijkheid (dat de afgelopen twee weken ook in een aantal onafhankelijke testvideo's uit de VS gedemonstreerd werd, hier, hier en hier) spreken in het voordeel van de Lumia 920. Enfin, volgende week krijg ik er eentje van Nokia en dan zal moeten blijken of mijn aanvankelijk sceptische mening omtrent het design en gewicht van de Lumia 920 gaat veranderen ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.