Entertainment
17 juli 2006 - Ron Smeets

Het bewijs dat de nieuwe Macbook's te heet worden!

Sinds de nieuwe (Intel) Macbooks in de winkels liggen zijn er al behoorlijk wat klachten gerezen over het feit dat de accu's zo heet worden dat ze brandvlekken in de behuizing van de Apple laptops veroorzaken en zelfs brandwonden bij gebruikers die hem langere tijd op schoot gebruiken. Apple zelf waarschuwt er zelfs al voor om hem niet te lang op de (blote) huid te laten liggen

Nu wordt er in deze gevallen natuurlijk nog wel eens iets overdreven, zeker vanuit het oogpiunt van de slachtoffers. Daarom nam een MacBook bezitter de proef op de som. Hij zette zijn MacBook aan en toen de temperatuur aan de onderzijde van het Appletje 159 graden Fahrenheit (70.5 graden Celcius). Vervolgens tikte hij er een spiegeleitje op die langzaam maar zeker gebakken werd (sunny side up ;-)).

Waar of niet, ik zou iedereen willen aanraden om dit vooral niet thuis uit te te proberen. Met de hitte van de afgelopen weken kun je veel beter de (gepoetste) motorkap van je auto gebruiken, dat gaat een stuk sneller.Gerelateerde links:
Hoe kook ik een ei met mijn GSM
Gepimpt MacBook
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.