Toestellen
30 maart 2015 - Ron Smeets

Het betere gooi en smijt werk met de Galaxy S6 edge (video's) Toestel wordt in verschillende video's onderworpen aan val-, smijt-, kras-, en een watertest

Wat het kost om het gebogen scherm van de Galaxy S6 te laten repareren is op dit moment nog niet bekend, maar het zal niet goedkoop zijn. Samsung heeft het toestel weliswaar voorzien van Gorilla Glass 4, maar dat betekent natuurlijk niet dat het scherm nooit kapot kan. Of toch?

In onderstaande video's wordt het toestel aan diverse tests onderworpen. Van het betere gooi- en smijt werk tot en met een watertest. Nee, hij is niet waterdicht, maar het resultaat van het de val- en kras tests mogen er zijn. Ik ben er niet helemaal zeker van of de tegels op de grond (eerste video) nu van steen of een ander, iets minder hard, materiaal zijn; linoleum of zo iets.

De tweede video is beduidend langer en daarin wordt naast de 'valbestendigheid' ook een krastest op het scherm de Galaxy S6 uitgevoerd. Ook bij die test is het resultaat, voor wat betreft het display, best goed. Tijdens het vallen ontstaan wel flinke deuken in de rand van de behuizing.

Tot slot gaat de Galaxy S6 edge in de derde video ook onder water. Eigenlijk een onzinnige test voor een toestel dat niet waterdicht is, maar aanvankelijk lijkt het toestel ook daar goed van af te komen Enfin, kijk zelf maar. Ik ben in ieder geval niet van plan om dit met mijn Galaxy S6 edge ook te gaan proberen ;)

https://youtu.be/G8kVfBROq-Ehttps://youtu.be/SDS9T5dy7GIhttps://youtu.be/LGBKmIlk52Q

Via, Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.