Nieuws
09 januari 2014 - Ron Smeets

Hernieuwde vredesbesprekingen tussen Samsung en Apple

Zelf ben ik er een aantal maanden nagenoeg helemaal 'uit' geweest, op wat video's na ;-)) Een zaak die ook in 2014 nog steeds sleept is de ruzie tussen Apple en Samsung. Tientallen rechtzaken en juridische procedures in vrijwel even zoveel landen; nog stinkender rijk wordende advocaten en pesterijen die je eigenlijk alleen op de kleuterschool verwacht zijn nog steeds aan de orde van de dag in Cupertino en Seoul.

Toch kwam er vandaag weer een sprankje hoop op een oplossing. De CEO's van Samsung en Apple hebben met elkaar afgesproken dat ze voor 19 februari, in het bijzijn van bemiddelaars, hernieuwde vredesbesprekingen zullen houden.

Dat wil natuurlijk nog lang niet zeggen dat een oplossing, en het begraven van de strijdbijl, nu dan eindelijk nabij zijn, maar het is wellicht een (hernieuwd) begin en zoals bij alle ruzie's en oorlogen: hoop doet leven. Persoonlijk denk ik dat Tim Cook en Kwon Oh-Hyun eens serieus moeten nadenken over het inschakelen van Bill Clinton.

Ik bedoel, de man die het ooit voor elkaar kreeg om twee van 's werelds grootste kemphanen, Yasser Arafat en Yitzhak Rabin, de handen te laten schudden om een akkoord tussen de Palestijnen en Israel te bekrachtigen... juist. Niet dat dát conflict inmiddels voorgoed uit de wereld geholpen is natuurlijk. Maar goed, daarvan liggen de wortels ook een stuk dieper dan die van de (ordinaire) ruzie tussen Apple en Samsung.

Dus, heren Cook en Oh-Hyun: Bel Clinton, boek een weekje Oslo en misschien zien we dan ergens dit jaar onderstaand tafereel met jullie aan weerszijden van Bill ;-)))

Bron: Reuters

Foto 1 via; Foto 2 via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.