Nieuws
02 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Herdenkingsmunt met Augmented Reality

PERSBERICHT - De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) introduceert een zilveren Aruba 5 Florin-munt, genaamd 'Shoco'. Uniek aan deze herdenkingsmunt is de toevoeging van Augmented Reality waardoor de munt te scannen is met een smartphone.

Het is voor het eerst in de wereld dat een munthuis deze extra dimensie aan een officiële munt toevoegt. De herdenkingsmunt staat in het teken van de Shoco, een holenuil die alleen op Aruba voorkomt. De Centrale Bank van Aruba geeft de herdenkingsmunt uit ter ere van het uitroepen, eerder dit jaar, van de Shoco tot nationaal symbool van Aruba.

De herdenkingsmunt is door bezitters ervan te scannen met een smartphone met een applicatie van Layar. Hierdoor krijgt men toegang tot extra informatie over de munt en de bedreigde Arubaanse holenuil. De wapenzijde is uitgevoerd in Minted Photo Image (MPI), een door KNM ontwikkelde techniek die het mogelijk maakt munten te slaan met afbeeldingen in fotokwaliteit. De themazijde van de munt is voorzien van een prachtige en kleurrijke afbeelding van de Arubaanse ‘Shoco’ (holenuil).

“Het is zeer speciaal om het eerste munthuis ter wereld te zijn met een Augmented Reality-munt. We experimenteren regelmatig met innovaties. Zo ontwikkelden we eerder al de Minted Photo Image-technologie en presenteerden we vorig jaar een munt met een QR-code.  Deze Augmented Reality-munt is een nieuw hoogtepunt in de rijke reeks van speciale munten die we produceren”, zegt Maarten Brouwer, Muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

De zilveren 5 Florin ‘Shoco’ Aruba 2012 met Augmented Reality is verkrijgbaar bij de Koninklijke Nederlandse Munt via www.knm.nl voor 48,95 euro. De oplage is beperkt tot maximaal 2.500 exemplaren wereldwijd. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl