Nieuws
14 december 2011 - Ron Smeets

HELP! app voor EHBO'ers met een smartphone

De Vodafone Foundation en Enviu hebben een speciale gratis smartphone app, voor Android en iPhone, gepresenteerd waarmee gecertificeerde EHBO'ers in noodsituaties sneller hulp in kunnen roepen van de Politie, Brandweer en Ambulance diensten.

Bovendien wordt door de HELP! app, via GPS, hulpverleners die in de buurt zijn gewaarschuwd, mits die de HELP! app natuurlijk ook op hun smartphone geinstalleerd hebben.

De tien dichtstbijzijnde mensen die de HELP! app geïnstalleerd hebben, krijgen een bericht via hun mobiele telefoon en zien direct waar en hoe ze kunnen helpen. Wanneer bij een oproep meer dan tien mensen beschikbaar zijn om hulp te bieden, krijgen professionele hulpverleners met een BIG-registratie voorrang. Het Oranje Kruis roept de 330.000 EHBO'ers in Nederland dan ook op de HELP! app te installeren op hun Android smartphone of iPhone. 

Bart Blok bedacht samen met twee medestudenten van de opleiding Mediatechnologie aan de Hogeschool van Rotterdam de HELP! app tijdens Our Mobile Generation, de online ideeënwedstrijd voor duurzame apps. De HELP! app kwam als winnaar uit de bus tijdens de finale op 31 mei 2011.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.