Nieuws
02 februari 2008 - Ron Smeets

'Hello Moto' wordt Goodbye Moto ?!

Eerder deze week voorspelde een analist het al en nog eerder speculeerde ik er ook al over, maar nu is de kans dat Motorola zich terug zal gaan trekken als fabrikant van Mobiele telefoons ineens weer een stuk groter geworden.

In een persbericht heeft de Amerikaanse Telecom gigant gesteld dat men besloten heeft de Mobiele Toestel divisie structureel te gaan reorganiseren in een poging het verloren marktaandeel terug te winnen.

Opvallend is echter de volgende zin waarin onomwonden gesteld wordt dat het afstoten (door verkoop of verdere verzelfstandiging) van deze bedrijfstak serieus overwogen wordt.

Het moge duidelijk zijn dat een dergelijke opmerking niet in een officiele persverklaring over de toekomst van het bedrijf gezet wordt als er al niet lang onderhandelingen gaande zijn of besloten is de handel te verkopen.

Misschien moeten ze eens met Philips praten, die hebben ervaring met het verkopen van hun mobiele telefoon divisie ;-)Gerelateerde links:
Analist voorspelt einde Motorola als toestelfabrikant
Eerste foto van een 5 megapixel Motorola Camphone?
Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.