Entertainment
26 september 2011 - Ron Smeets

Helicopter met mobieltjes stort neer naast gevangenis

Er zijn hier in de afgelopen jaren al diverse berichten verschenen van, succesvolle en gefaalde, pogingen om mobiele telefoons een gevangenis binnen te smokkelen.

In Thailand is het afgelopen week weer eens mis gegaan. Daar probeerden enkele handlangers van gevangenen met een op afstand bestuurbare helicopter zeven mobieltjes, vier satelliet toestellen, zes sim kaarten, acht accu's en drie displays een gevangenis binnen te 'vliegen'. De helicopter stortte echter neer voordat hij op zijn bestemming aangekomen was.

Het wrak van de helicopter, en zijn lading, werden op 500 meter afstand van de gevangenis gevonden. De 'piloot' was al gevlogen. De telefoons en accessoires waren onder aan de helicopter bevestigd in een 'shock proof' behuizing, maar dat heeft dus niet mogen baten. Volgens de politie waren de smokkelaars van plan om de doos met mobiele inhoud binnen de muren van het gevangenis complex te laten vallen.

De toestellen en accessoires hadden schinnbaar een totale waarde van zo'n 48.000 Euro (2 miljoen Thaise Bhat) maar dat vind ik een beetje moeilijk te geloven. Helemaal omdat de Thaise politie er van uit ging dat de toestellen en onderdelen in de gevangenis zelfs zo'n 10 miljoen Bhat waard konden zijn. En dat is het astronomische bedrag van 240 duizend Euro. Ik snap dat er door de schaarste van dergelijke producten in een gevangenis meer betaald wordt dan de gemiddelde winkelprijs, maar dit is wel heel erg veel geld, zeker voor een gevange ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.