Entertainment
05 oktober 2007 - Ron Smeets

Helft van alle mobieltjes nu 'Made in China'

Eindelijk weer eens wapt positief nieuws over GSM's die uit China komen. Meestal gaan dit soort postings en berichten namelijk over fake Nokia's, namaak iPhones en andere nep GSM's.

Marktonderzoek heeft uitgewezen dat zo ongeveer 50% van alle nieuwe mobieltjes die in het tweede kwartaal verkocht zijn, gemaakt werden in China.

In totaal werden er in deze periode 264 miljoen toestellen verkocht waarvan er 132.2 miljoen dus in China gefabriceerd waren.

Verwacht wordt dat deze aantallen in het derde en vierde kwartaal van dit jaar nog verder zullen oplopen naar respectievelijk 147 miljoen (Q3) en 166 miljoen (Q4) waardoor China nog voor het eind van dit jaar ruim meer dan de helft van de totale toestelproductie voor haar rekening zal nemen.Gerelateerde links:
Nokia 7500 dit kwartaal in China al te koop
Nokia 8800: Faked in China
Meer GSM's dan PC's in China
Nokia ook populair in China
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.