Geruchten
12 januari 2009 - Ron Smeets

Helft Motorola werknemers op straat?

Als we deze berichten mogen geloven dan lijkt het einde van de toestel afdeling van Motorola toch echt in zcht. PhoneScoop meldde vannacht namelijk dat bij de Amerikaanse fabrikant deze week nieuwe ontslagen gaan vallen die mogelijk gevolgen hebben voor 50% van het totale personeelsbestand van de toestel divisie van Motorola.

In de toekomst, voor zover die voor Motorola nog bestaat, wil de fabrikant nog slechts een dozijn toestellen per jaar ontwikkelen, inclusief enkele Android smartphones.

Bovendien zou Motorola besloten hebben om niet deel te nemen aan de CTIA Wireless, Amerika's grootste beurs op mobiel gebied. Het zal mij benieuwen of Motorola dan nog bestaat en of ze wel nog aanwezig zullen zijn op het Mobile World Congres, volgende maand in Barcelona.

Enkele maanden geleden werden al diverse kostenbesparende maatregelen aangekondigd maar blijkbaar waren die nog niet voldoende om de vrije val te stoppen en het tij te keren.

Het einde van Motorola, als toestelfabrikant, lijkt nu nog slechts een kwestie van tijd als je het mij vraagt. Wat denken jullie?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.