Nieuws
23 oktober 2005 - Ron Smeets

Helft Amerikaanse tieners heeft GSM

Een interessant onderzoek uit de VS met enkele opvallende resultaten kwam ik vanavond tegen op Blogcritics.

Zo heeft inmiddels bijna de helft van alle Amerikaanse tieners (10-18 jarigen) een mobiele telefoon en gezamenlijk zijn die goed voor een marktwaarde van 10,7 miljard dollar.

Behalve bellen en SMSen gebruikt ruim de helft van hen de GSM ook om te gamen terwijl eenderde ook games downloadt. Voor ringtones en camphones zijn die aantallen nog een stuk indrukwekkender; 89% heeft ooit wel eens zijn of haar ringtone gewijzigd en/of gedownload en vrijwel 100% van de camphone bezitters maakt ook daadwerkelijk foto's met zijn GSM. Daarnaast beweren 52% van de tieners ook de functie's als organiser en kalender regelmatig te gebruiken.

Hiermee lijkt de jeugd een stevige basis te leggen voor het toekomstige succes van multimediale- en andere betaalde mobiele diensten, daar waar onderzoeken onder 'oudere' gebruikers steeds vaker aantonen dat de acceptatie van dit soort diensten onder die doelgroep een heel stuk moeilijker verloopt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.