Nieuws
09 april 2009 - Ron Smeets

Helft Amerikaanse mobieltjes komen uit Korea

Amerika was nog niet zo lang geleden een echt Motorola bolwerk. Inmiddels weten we allemaal wel hoe het met die lokale fabrikant gesteld is.

De strijd om het marktaandeel van Motorola lijkt vooralsnog gewonnen te worden door de Koreaanse fabrikanten. Samsung en LG zijn in de VS namelijk hard op weg naar een gezamenlijk martkaandeel van 50%. Daarbij hebben ze dan wel de hulp nodig van het relatief kleine Pantech ;-)

Eind 2008 was Samsung al de nummer 1 met een marktaandeel van 23.7% en LG had met een aandeel van 21.9% net Motorola gepasseerd die (nog) de derde plek innamen met 20.5%.

RIM en Nokia completeerden de Top 5 met een marktaandeel van respectievelijk 9% en 8.5%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.