Nieuws
28 februari 2010 - Redactie MobileCowboys

Heerlen 1e Nederlandse stad met gratis WiFi in 't centrum

Anique Strijthaegen (DC): Heerlen is de derde stad in Nederland die een draadloos netwerk aanbiedt in de binnenstad. Vrijdagochtend werd HeerlenLive gepresenteerd, waarna het netwerk in de middag de lucht in ging.

Vooralsnog is de service, en daarmee is Heerlen de eerste stad in Nederland, gratis.

HeerlenLive is een proefproject van twee jaar, waarna gekeken wordt naar uitbreiding van het netwerk over de rest van de stad. Behalve voor mobiel internet wordt het netwerk ook gebruikt voor bijvoorbeeld evenementen. HeerlenLive wil onder meer de ontwikkeling van digitale diensten stimuleren. Partijen worden gemotiveerd om deze te ontwikkelen. Denk daarbij aan onderwijs, overheidsinformatie, cultuur, evenementen en het bedrijfsleven.

Er wordt onderzoek gedaan om op belangrijke locaties in het centrum schermen te plaatsen ten behoeve van narrowcasting. Die schermen moeten actuele en relevante informatie bieden aan bewoners en bezoekers. Daarnaast moet het project leiden tot meer levendige en veilige plekken in het centrum waar mensen samen komen, zoals restaurants of winkels.

Naast gratis draadloos internet en een portal biedt HeerlenLive ook een digitale stadswandeling en een informatiescherm over zonne-energie. Dit scherm geeft informatie over de opgewekte zonne-energie, wat bijdraagt aan de reductie van CO2 dat door het gebruik van internet wordt geproduceerd.

HeerlenLive is de overkoepelende naam van initiatieven van de gemeente Heerlen en partijen in de stad op het gebied van nieuwe media. Heerlen-Live-a

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl