Nieuws
10 februari 2014 - Ron Smeets

Heel klein plusje voor HTC in Q4

HTC heeft in het laatste kwartaal van 2013 een heel klein plusje kunnen bijschrijven bij haar resultaten. De omzet van de Taiwanese fabrikant kwam uit op net iets boven de 1 miljard Euro (42.9 milard NT$). Vergeleken met het laatste kwartaal van 2012 daalde de omzet zo'n 28%.

Toch werd, ondanks die daling, in Q4 van 2013 nog wel winst geboekt. Hoewel, een plus van 7.37 miljoen Euro (310 miljoen NT$) is natuurlijk niet iets om heel erg blij van te worden, maar het blijft een positief resultaat.

In het derde kwartaal van 2013 lag de omzet van HTC iets hoger, maar toen werd wel een verlies van bijna 75 miljoen Euro (2.9 miljard NT$) geboekt. Wat dat betreft was het vierde kwartaal van 2013 voor HTC dus iets positiever.

Dat neemt niet weg dat HTC voor het eerste kwartaal van 2014 duidelijk minder rooskleurige cijfers verwacht. Traditioneel is het eerste kwartaal van een jaar voor alle fabrikanten de minst winstgevende. HTC verwacht dat de omzet verder zal dalen naar ca. 35 miljard NT$ (ca 850 miljoen Euro). Dat zal dan ongetwijfeld wel een verlies tot gevolg hebben.

Persbericht HTC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.